falidisz_lampa5

Miért ne lehetne mindenből lámpát készíteni?!

Számos olyan tárgy található a háztartásokban, amit csak azért őriztek, tartotok meg, vigyáztok rá, mert fontos emlék, örökség vagy ajándék egy számotokra kedves embertől, de valójában nem igazán tudtok mit kezdeni vele, hiszen nincs funkciója, öreg, hibás, esetleg nem is igazán tetszik nektek, de mégsem váltok meg tőle, mondván: úgyis jó lesz az még valamire. Ismerős a helyzet, ugye?

Mi lenne, ha ezek egy részéből lámpák születnének? Örültségnek hangzik? Dehogy! Hiszen erre van a mondás: „bármiből lehet lámpát készíteni”. Igaz vagy nem, ezt én is így gondolom: lámpa szinte mindenből készíthető. Erre jó példa a következőkben leírt megrendelésem története.

Egy szép napon kaptam egy levelet egy kedves embertől, akit hívjuk Tamásnak. Tamás elég konkrét lámpatervvel keresett meg: azt szerette volna, hogy készítsem el számára az általa megálmodott lámpát. Ezt egy személyes találkozó alkalmával át is beszéltük, viszont erre a találkozóra meglepett két fekete, félcső formájú falidísszel. Fogalmam sem volt, hogy miért hozta ezeket magával, hiszen nem kapcsolódtak a megrendelt lámpához. A tárgyalásunk végén Tamás felemelte ezeket a különleges, számára oly kedves egzotikus szuveníreket és megkért, hogy alakítsam át őket falilámpává. Sokan gondolhatjátok, hogy ez nem is olyan nagy feladat, csak egy egyszerű, könnyen kivitelezhető barkácsmunka. Ez akár igaz is lehet, hiszen az elvégzendő megbízás szempontjából nem tűnt nagy kihívásnak a rám váró munka. Ugyanakkor ez egy hatalmas teher, hiszen ez az ember rám bízta a féltett, szerettet, megbecsült tulajdonát. Egy olyan tárgyat, ami számára pótolhatatlan.

falidisz_lampa1
A “nyers” falidísz.

Ennek tükrében, jólesett az a tudat, hogy megbízott bennem, elfogadta az ötleteimet és érezte, hogy nálam biztonságban tudhatja átalakításra váró emléktárgyát.

falidisz_lampa2
A tervezés.
Munka közben.
falidisz_lampa4
Majdnem kész.

Természetesen elvállaltam a munkát és nagy gonddal álltam neki az átalakításnak. Igyekeztem megtartani az eredeti formát úgy, hogy közben belevittem a saját stílusomat. Remélem meg tudtam felelni az elvárásoknak!

falidisz_lampa5
Az elkészült lámpa.

Ha otthon akad olyan tárgyad, ami funkcióváltásra vár, keress bátran. Közösen kitaláljuk, hogy miként születhet újjá egy olyan alkotásban, ami illeszkedik a mindennapi életedhez mégis különleges és egyedi színfoltja lesz lakásodnak, irodádnak.

Kz

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

error: Másolás védelem!